برد پلاک خواني دوربين مداربسته / Triple Stream در دوربين مداربسته
اطلاع از برد پلاک خواني دوربين مداربسته کمک زيادي در انتخاب دوربين مناسب براي کاربري شما خواهد کرد اما برد پلاک خواني دوربين ها به راحتي قابل تشخيص نيست و محاسبه آن از روشهاي نسبتا پيچيده اي انجام مي شود که در اين مطلب با آن آشنا خواهيد شد.
PPF مخفف اصطلاح Pixel Per Foot به معناي تعداد پيکسل در هر فوت عرض است. (در صورتي که نمي دانيد هر فوت حدود 30 سانتي متر است). اين واحد کاربردي بسيار زياد در تشخيص جزئيات تصوير مي کند.
در يک تصوير ممکن است اجسام با اندازه هاي متفاوت در فواصل متفاوت از دوربين وجود داشته باشند. از آنجايي که نوع لنز دوربين ميتواند زاويه ديد دوربين و در نتيجه اندازه اجسام را در تصوير تغيير دهد نمي توانيم فرمولي با توجه به فاصله براي تشخيص صورت استفاده کنيم و بايد از PPF براي اين کار استفاده کنيم.
PPF ميزان تراکم پيکسلي در پلاک خودرو را نشان ميدهد. براي مثال در دوربيني با رزولوشن ثابت هر قدر پلاک به دوربين نزديک تر شوند PPF آن بالاتر مي رود. به همين صورت هر قدر زاويه ديد دوربين کمتر شود (لنز زوم شود) PPF بيشتر مي شود.
چند PPF براي خواندن پلاک لازم است؟
به صورت استاندارد براي تشخيص پلاک خودرو ، شما به تصويري با 40PPF نياز داريد. اندازه پلاک استاندارد خودرو 1.7 فوت است اين يعني عرض پلاک خودرو بايد حداقل 68 پيکسل داشته باشد. ممکن است پلاک خودرو با 30 PPF نيز قابل تشخيص باشد اما تشخيص صورت با کمتر از اين مقدار بسيار مشکل خواهد بود.
چطور از اين فرمول براي به دست آوردن برد تشخيص چهره دوربين استفاده کنم؟
از انجايي که ميدانم محاسبه PPF براي شما مشکل است يک جدول اماده از برخي رزولوشن ها با لنزهاي متفاوت و برد تشخيص چهره آنها تهيه کردم. (برد تشخيص چهره با در نظر گرفتن 40PPF به عنوان حالت مناسب در نظر گرفته شده)
- زاويه ديد: برد ديد در نظر گرفته شده در جدول بالا در صورتي قابل استناد است که دوربين مدار بسته در ارتفاع پلاک خودرو قرار گرفته و به صورت مستقيم از آن تصوير بگيريد. در صورتي که صورت با زاويه در تصوير دريافت شود امکان تشخيص صورت به کاهش مي يابد. در صورتي که زاويه ديد دوربين نسبت به صورت بيش از 45 درجه باشد امکان تشخيص پلاک بسيار کم خواهد شد.
- نور: داشتن نور مناسب و ضد نور نشدن تصوير نيز براي گرفتن تصوير مناسب از پلاک بسيار مهم است. حالت ايده ال براي نور وجود منبع پشت دوربين و رو به پلاک و وجود نور مرئي به جاي نور مادون قرمز است.
جدا از پلاک ديگر چه اطلاعات ميتواند در تصوير دوربين به ما براي شناسايي خودرو کند؟
از تصوير دوربين مداربسته ميتوانيد اطلاعات مفيد ديگر شامل مدل، رنگ، خراشهاي خاص روي بدنه يا اثار تصادفات، بار قابل داخل ماشين و … را نيز تشخيص دهيد که کمک بزرگي به شناسايي خودرو خواهد کرد.
Triple Stream در دوربين مداربسته
تکنولوژي Multi stream در ابتدا در DVR هاي برند هايک ويژن براي ارائه تصاوير جهت کاربردهاي نظارت از راه دور استفاده شده است. اما در حال حاضر به طور گسترده اي در دستگاه دي وي آر، NVR و دوربين هاي مداربسته IP در تمامي برندهاي مختلف استفاده مي شود.
معني لغوي Stream به معناي جريان است و اصطلاحا به خروجي تصوير در دوربين مداربسته تحت شبکه استريم گفته مي شود. اکثر دوربين هاي مداربسته داراي قابليت Dual Stream يا 2 جريانه هستند. هر يک از خروجي هاي تصوير مي تواند داراي کيفيت متفاوتي باشد. يکي از جريان ها مي تواند فيلم ويديويي با کيفيت بالا براي ضبط در مانيتور اصلي باشد، در حالي که جريان ديگر مي تواند با رزولوشن پايين تر براي نمايش زنده تصاوير بکار رود.
Triple Stream در دوربين مداربسته
برخي از دوربين هاي IP از تکنولوژي Triple Stream پشتيباني مي کنند. Triple Stream به اين معني است که دوربين تحت شبکه مي تواند به طور همزمان سه جريان ويدئويي مختلف را خروجي دهد، به زبان ساده اين قابليت اين امکان را فرآهم مي کند تا کاربر بتواند به طور همزمان تصاوير را در سه گيرنده يا دستگاه مختلف دريافت کند(براي مثال در مانيتور اصلي، تلفن همراه، لپ تاپ و …).
قابليت Triple streams با ايجاد امکان انتقال همزمان جريان هاي مختلف داده يا ديتا راحتي بيشتري را در اختيار کاربران مي گذارد. هر جريان يا استريم داراي يک يا چند هدف مشخص و مستقل است که هر کدام را مي توان با وضوح، نرخ فريم و نرخ بيت مختلفي پيکربندي نمود: